Treballs amb Dron FPV a Girona

Els drons FPV permeten ser pilotats a través de visió en primera persona (ulleres FPV, sigles en anglès de First Person View), una de les formes més emocionant i intuïtiva de volar un dron, la qual cosa ha permès que el Dron FPV agafar cada vegada més protagonisme, actualment se li empra en competències, cerca i rescat, cinema i aplicacions científiques i de recerca.

El dron FPV ofereix una experiència de vol realista i emocionant, el pilot pot obtenir vistes o preses com si estigués assegut en l’aeronau, gràcies a que poden combinar-se amb ulleres FPV, dispositius mòbils intel·ligents i altres tipus de pantalles.

La configuració bàsica d’un dron FPV inclou antenes de radiofreqüència, una cambra FPV (instal·lada en el dron) que està connectada a un transmissor de vídeo capaç d’enviar les seqüències d’imatges en temps real a un dispositiu receptor com les ulleres FPV o diferents pantalles. En general aquests drons inclouen cambres GoPro de 360° que permeten una visió completa.

Aixó li dóna al pilot la possibilitat de controlar el dron, la seva velocitat i acceleració per a obtenir preses que són pràcticament impossibles d’aconseguir en condicions normals de vol. A més facilita la maniobrabilitat, són ideals per a espais tancats i aquells en els quals han de superar diferents obstacles.

Entre les aplicacions més comunes d’aquesta mena de dron trobem:

  • FPV Freestyle: un esport en què els drons exploren nous límits de vol amb voltes i tombarelles extremes per a superar o travessar obstacles en espais reduïts.
  • Cerca i salvament (SAR): el Dron FPV per la seva excel·lent visibilitat i capacitat de maniobra és espais tancats i amb obstacles és una eina cada vegada més usada per a realitzar cerques de persones en tragèdies i catàstrofes.